Gyakran Ismételt Kérdések
A CareSens Air-rel kapcsolatos kérdéseire gyorsan és könnyen választ kaphat.
OktatóanyagokGyakran ismételt kérdések


 • K.
  Kaptam egy szenzorcsere értesítést.
  V.
  A szenzor 15 napig használható, 5-, 3- és 1 nappal a lejárati idő előtt értesítés jelenik meg a lejáratról. Amikor a szenzor lejár, az szenzor automatikusan lekapcsolódik. Ebben az esetben új szenzorra kell cserélni. A szenzor eltávolítására vonatkozó további információkért lásd: "szenzor leválasztása és eltávolítása".
 • K.
  A szenzorcsere nem sikerült, és az időszak lejárt.
  V.
  Amikor az szenzor időtartama lejár, a szenzor automatikusan lekapcsolódik. Távolítsa el az szenzort a rögzítési helyről, és cserélje ki egy újra.
 • K.

  A szenzort a lejárat előtt eltávolították.

  V.

  Ha egyszer eltávolították, a szenzort nem lehet újra felhelyezni. Vegyen elő egy új szenzort, és helyezze fel.

 • K.

  A szenzor akkumulátora lemerült.

  V.

  Ha a szenzor hátralévő akkumulátorszintje alacsony, az akkumulátor alacsony töltöttségi szintjéről szóló értesítés jelenik meg. Távolítsa el a szenzort, és helyezzen fel egy újat. A szenzor leválasztásával kapcsolatos további információkért lásd: "szenzor leválasztása és eltávolítása".

 • K.

  A szenzor jele elveszett.

  V.

  Győződjön meg róla, hogy az okostelefon Bluetooth funkciója be van kapcsolva. Ha a Bluetooth be van kapcsolva, további információk ezen az oldalon olvashatók: "Ha az szenzor csatlakoztatása közben kommunikációs hiba lép fel".

 • K.

  A szenzor cukorértéke nem egyezik meg a hagyományos ujbbegyes vércukormérés eredményével.

  V.

  A hagyományos vércukormérők az ujjbegy véréből mérik a vércukorszintet, a CareSens Air szenzorok pedig a sejtek közötti folyadék cukorkoncentrációját. A cukorszint-mérésekben eltérések fordulhatnak elő, mivel a cukornak időbe telik, amíg eléri a szövetközi folyadékot, különösen a szenzor felhelyezését követő első napon. A különbségek csökkentése érdekében fontos a kalibrációs értékek rendszeres időközönkénti bevitele. A szenzor kalibrálására vonatkozó további információkért lásd a "4 Kalibrálás" című részt.

 • K.

  A szenzor mért értékei nem egyeznek a fizikai tünetekkel.

  V.

  Miután alaposan megmosta a kezét, mérje meg ujjbegyéből vércukorszintjét egy hagyományos vércukormérővel, és hasonlítsa össze a tünetekkel. Szükség esetén forduljon kezelőorvosához.

 • K.

  A szenzor bent maradt az applikátorban, amikor a kék színű kioldógombot megnyomják.

  V.

  Ha szenzor bent maradt az applikátorban a kioldógomb megnyomása ellenére és nem rögzült megfelelően a bőrre, akkor az a szenzor használhatatlan. Ne használja a szenzort, és forduljon a helyi ügyfélszolgálathoz.

 • K.

  A szenzor rögzítési helye viszket.

  A.

  Enyhe bőrirritáció léphet fel, amikor a szenzort a bőrhöz rögzítik, és a bőrirritáció vagy viszketés mértéke a rögzítéskori környezettől, a testalkattól vagy az allergiás reakcióktól függően változhat. Ha a bőrirritáció vagy viszketés a rögzítési hely megváltoztatása után is fennáll, hagyja abba a használatát, és forduljon egészségügyi szakemberhez.

 • K.

  Az alkalmazás riasztásai nem szólalnak meg.

  V.

  Ha nem hallja az alkalmazás értesítéseit az okoseszközén, ellenőrizze a következőket - Ellenőrizze az alkalmazásban az értesítési beállításokat. - Ellenőrizze az értesítési beállítások engedélyét és a hangerőt az okoseszközén.

 • K.

  Az alkalmazás nem talál jelet a szenzorhoz való csatlakozáshoz.

  V.

  Helyezze a szenzort és az okostelefont a lehető legközelebb egymáshoz. A csatlakozás akár 15 percig is eltarthat. Ha a kapcsolat 15 perc elteltével sem jön létre, tegye meg a következő lépéseket
  - Android: Zárja be és indítsa újra a CareSens Air alkalmazást a Beállítások > Alkalmazások menüpontban.
  - iOS: Zárja be és indítsa újra a CareSens Air felhasználói alkalmazást.

 • K.

  Le akarom választani a szenzort, mielőtt lejár

  V.

  Miután leválasztotta a szenzort az alkalmazásban, fogja meg a ragasztószalag szélét, és lassan húzza le. Dobja ki az eltávolított szenzort. A szenzorok leválasztásával kapcsolatos további információkért lásd: ""A szenzorok leválasztása és eltávolítása"".

 • K.

  A grafikonon üres helyek vannak.

  V.

  Ha az alkalmazás nem tudja fogadni a szenzor cukorértékeit, a kezdőképernyőn a jel állapotának ikonja jelvesztést jelez, és a grafikonértékek nem jelennek meg. A szenzor ötpercenként küldi a cukorértékeket. Az el nem küldött adatokat 12 órán át tárolja, majd automatikusan továbbítja, ha létrejön a kommunikációs kapcsolat.

 • K.

  A szenzorral a vízbe mentem.

  V.

  A CareSens Air egy olyan eszköz, amellyel 24 órás vízállósági tesztet végeztek 1 m mélységben. A vízállóság azonban a használati környezettől függően változhat, és ha hosszabb ideig víznek van kitéve, ajánlatos vízálló fedőtapasszal rögzíteni a szenzor védelme és a biztonságos használat érdekében.

 • K.

  A szenzor elvesztette tapadását.

  V.

  A szenzor tapadása idővel gyengülhet. Ennek megelőzésére javasoljuk a fedőtapasz felragasztását. Ha nem rendelkezik a mellékelt kiegészítő fedőtapasszal, használhat a kereskedelemben kapható orvosi ragasztószalagot. Kövesse a helyes rögzítési módszert, hogy biztosítsa a megbízható kötést a szenzor és a bőr között.